Considerations To Know About קידום אתרים בגוגל
Considerations To Know About קידום אתרים בגוגל
Blog Article
תוכן רזה יכול להתבטא במגוון רחב של צורות: עמודים המיועדים להדפסה באתר, תוכן משוכפל, תוכן שאין בו כל מסר חדש לקורא, תוכן בעל נפח מצומצם מאוד ביחס לנישה שאותה הוא סוקר ועוד.
כפי שצוין קודם לכן בפרק התוכן, הנגשת התוכן לגוגל צריכה להתבצע בצורה מובנית ככל האפשר, תוך שמירה על היררכית תוכן הגיונית ועושה שכל. אחת המתודות לבצע סוג כזה של שיוך תוכן לרמה ההיררכית שלו היא שימוש בתגיות.
לצד קישורים, תוכן, אופטימיזציה וניהול טכני של האתר, היבטים הקשורים בחווית המשתמש תופסים מקום חשוב יותר ויותר בהחלטה של מנועי החיפוש כיצד לדרג אתרים. חווית משתמש איננה מתייחסת רק למהירות שבה נטען האתר, אלא מתאפיינת בשורה ארוכה של היבטים התנהגותיים וחוויתיים המופיעים באתר.
למי שלא יודע – גוגל לא שולף את תוצאות החיפוש שלו בזמן אמת מרחבי הרשת, אלא רק תוצאות אשר הוא סרק ואינדקס (=הוסיף לאינדקס), שזה בתכלס אומר – מיליארדים של אתרים ודפים מרחבי הרשת (למרות שיש עולם שלם שלא חשוף לגוגל בכלל אבל זה לעניין אחר לחלוטין).
ובזכות המערכות והאתרים שמשקפים שאיפה... לשלמות לצד פשטות וקלות לתפעול,
יצא לכם פעם לבקר בויקיפדיה? אני מניח שכן. אחד הדברים הבולטים לטובה שניתן למצוא בויקיפדיה הוא הקפדה על קישורים פנימיים.
מעט מאוד אנשים יודעים במדויק מהם הפרמטרים האלו, מה משקלם, וגם האם מדובר במנגנון אחיד לכלל האתרים בעולם או שמנועי החיפוש עושים שימוש במספר מנגנוני חוקה על פי העניין והנישה (קטגוריות שונות כמו אתרים סביב בריאות, אתרים סביב ספורט, אתרים סביב חדשות וכדומה.).
קידום עצמאי אומר שעליכם לעשות מחקר מילות מפתח בעצמכם. עם זאת, בגלל שזה שלב כל כך קריטי click here – הייתי מציע לשקול לעשות זאת בעזרת מישהו חיצוני כמו מקדם אתרים או סוכנות קידום אתרים מקצועית.
כל קישור פנימי (או חיצוני, עליהם ארחיב בהמשך) בנוי מ"אנקור". אנקור זה בעצם הביטוי שמקשר אל אותו עמוד פנימי, למשל, בדוגמא שהבאתי, המילה "אינקובטור" היא בעצם האנקור של הקישור הפנימי.
לכן, במידה ומקדם האתרים מזהה בשלב האופטימיזציה שההיררכיה באתר מקשה על ניהול שוטף של קידום האתר (למשל, קיימים עמודים רב נושאיים שקשה לדרג עליהם ביטויי מפתח פופולריים), הרי שאחת מן הפעולות שהוא יכול לנקוט (בזהירות, כמובן) היא עדכון ויצירה מחדש של ההיררכיה באתר.
השיקולים האלו הם חשובים משום שרק לאחר שתענו לעצמכם על השאלות המרכזיות, תוכלו, למעשה, לגבש תוכנית סדורה לשילוב תכנים מתאימים באתר המקודם.
בפרק הזה, נסקור מושגים שונים שחשוב להכיר כשרוצים לקדם אתר בגוגל. גם אם לא הכל יהיה ברור באופן מיידי, כדאי מאוד לקרוא את הדברים כעת על מנת לחבר את הנקודות אחר כך.
לאחר שסיימנו את מחקר מילות המפתח אנו נעשה רשימה כאשר בעמודה אחת יש את מילת המפתח, עמודה שניה מספר חיפושים חודשיים, עמודה שלישית תחרות ועמודה רביעית – איזה עמוד באתר אנו רוצים לדרג על אותה מילת מפתח / ביטוי.
לפעמים קל הרבה יותר לשפר את שיעור ההקלקה של הגולשים, מאשר את הדירוג האורגני של ביטויי מסויים בדף תוצאות החיפוש.